Technologieën

Met deze bouwstenen maken we websites en webapplicaties

Open Source

‘Open source’ staat voor software waarvan de broncode vrij kan worden verdeeld en aangepast, en dus vaak ook verbeterd. Netronix kiest voor open source software omdat deze makkelijk en snel kan worden aangepast, regelmatig wordt geüpdatet en bovendien vrij is van rechten en meerkosten.

Ruby / Ruby on Rails

Voor het ontwikkelen van heel wat applicaties, gebruikt Netronix ‘Ruby on Rails’, een open source applicatieraamwerk dat geschreven is in de programmeertaal Ruby. Het Ruby on Rails-raamwerk streeft naar een zo groot mogelijke gebruiksvriendelijkheid. Dat resulteert in een code die goed leesbaar en begrijpbaar is.

Juggler CMS

Het vlot actualiseren van webcontent, komt de vindbaarheid ten goede. Een website onderhouden moet bijgevolg gemakkelijk zijn. Daarom bouwden we zelf ons Juggler CMS. Nog elke dag denken we hard na over de interface. Die is logisch, intuïtief en zelfs simpel. Geavanceerde opties zijn subtiel aanwezig en verstoren het overzicht niet. Een goed CMS moet zowel voor de marketing-georiënteerde gebruiker, de designer als de developer een plezier zijn om mee te werken.

PostgreSQL / MySQL / MongoDB

‘MongoDB’ is een documentgeoriënteerde database die makkelijk kan worden gedistribueerd. Om een optimale en stabiele gebruikerservaring te garanderen, gebruiken we MongoDB bij Netronix als basis voor de ontwikkeling van Juggler CMS.

We grijpen ook graag naar PostgreSQL & MySQL, een veelzijdig databasemanagementsysteem dat perfect samenwerkt met de verschillende technologieën die we gebruiken om applicaties te ontwikkelen.

Linux

Linux is een familie van besturingssystemen (zoals Windows en OS X), gebaseerd op Unix die gebruikmaken van de Linuxkernel en GNU-software. Dergelijke systemen, Linuxdistributies of ook wel ‘distro's’ genoemd, zijn zowel gratis te verkrijgen als bij meerdere bedrijven te koop. In dat laatste geval krijgt u er vaak extra’s bij zoals ondersteuning, handleidingen en extra (soms niet-vrije) software. De Linuxkernel wordt verspreid onder de GNU General Public License (GPL) waardoor het vrije software is. Hierdoor is alle onderliggende broncode vrij te verkrijgen, te gebruiken, te wijzigen, te kopiëren en te verspreiden.

Ansible

Ansible is een zeer eenvoudig IT-orkestratiesysteem dat applicaties en servers eenvoudig installeert en onderhoud. Het vermijdt dat u scripts of aangepaste code moet schrijven. Goed voor een volledige automatisatie van uw infrastructuur, met behulp van SSH, zonder gebruik te maken van agents op externe systemen.

We zijn altijd bereid om u meer te vertellen over onze technische aanpak. Maak een afspraak.

Michaël Rigart

Ik ben Michael Rigart en ik deel graag mijn expertise om u verder te kunnen helpen.

Lees meer over mij

Overtuigd!

U bent overtuigd dat wij u verder kunnen helpen?

Contacteer mij